Skip to content

Els Índexs Sintètics són models d’anàlisi de problemes complexos construïts a partir de l’agrupació d’indicadors multidimensionals que permeten recollir i transmetre informació de manera accessible i entenedora. D’aquesta manera, l’estandardització de les dades facilita la presa de decisions i permet l’anàlisi comparatiu d’un territori (municipi, comarca, etc.) amb altres territoris.

Els indicadors sintètics permeten fer un seguiment de l’evolució de les diferents dimensions que s’estan mesurant (econòmica, institucionals, social, mediambiental, etc.) i dels indicadors específics més rellevants, alhora que facilita la identificació dels factors en els que un territori presenta fortaleses i aquells factors en els que requereix iniciar processos de millora.

Els Índexs Sintètics permeten obrir i liderar debats territorials entre agents implicats en el model de desenvolupament del territori. Fan possible la definició d’estratègiques de desenvolupament local

A l’actualitat Actíva Prospect disposa de models propis d’anàlisi en base a diferents índexs que ha dissenyat per diferents clients i que han anat adoptant diferents organitzacions de Catalunya, que s’actualitzen anualment i que es poden consultar en les seves publicacions.

Aquests són alguns dels nostres projectes i clients:

Competitividad regional

– Unió General de Treballadors de Catalunya (UGT). Índex IQT de Qualitat del mercat del Treball (2000 i 2001).

– Federació Empresarial del Gran Penedès (FEGP). Índex FEGP de competitivitat comarcal (des de 2004).

– Agència d’Innovació i Coneixement del Baix Llobregat (Innobaix). Mesurant la capacitat d’innovar de les comarques catalanes. Elaboració d’un índex sintètic a nivell comarcal. Conceptualització, disseny i resultats pel Baix Llobregat (2012-2013).

– Diputació de Barcelona. Àrea de Desenvolupament Econòmic Local. Oficina Tècnica d’Estratègies per al Desenvolupament Econòmic. La competitivitat de les comarques de la demarcació de Barcelona, a examen. Utilització del model adEg/FEGP i anàlisi dels resultats (biannual, des de 2014).

– Diputació de Barcelona. Àrea de Desenvolupament Econòmic Local. Oficina Tècnica d’Estratègies per al Desenvolupament Econòmic. Els sistemes d’innovació comarcals a la província de Barcelona (des de 2013).

– Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC). L’índex sintètic d’Ocupació i Desenvolupament Econòmic Local (ISODEL). Des de 2018.

Vols que analitzem el teu territori en base a aquests models? O que et dissenyem un índex a mida? Truca’ns i demana per David Moreno o envia un correu a d.moreno@activaprospect.cat
Back To Top