Skip to content

Anàlisi de l’impacte econòmic de la covid-19 al Garraf

Des d’Activa Prospect hem realitzat una anàlisi de l’impacte econòmic de la covid-19 sobre l’economia del Garraf. L’encàrrec de l’agència de desenvolupament Node Garraf ens ha permès veure quins han estat els efectes de l’actual crisi tant sobre el teixit productiu, com sobre el mercat de laboral de la comarca, a través de l’anàlisi de l’evolució d’indicadors com l’afiliació, l’atur, la contractació, la incidència dels ERTO sobre l’ocupació i el teixit empresarial, l’afectació sectorial o la variació del nombre d’empreses localitzades a la comarca.

El Garraf ha estat una de les comarques amb major incidència dels ERTO sobre l’ocupació i el teixit empresarial

Les dades mostren l’elevada afectació que han tingut els ERTO al Garraf, on s’han registrat alguns dels majors nivells d’incidència de Catalunya tant sobre el treball assalariat, que ha afectat al 44,2% dels llocs de treball, com sobre el teixit empresarial, que s’ha vist afectat en un 51,1%. La destrucció del 4,7% de l’ocupació de la comarca ha vingut principalment causada per la pèrdua de treball assalariat, davant del lleu repunt del treball autònom. Una pèrdua d’ocupació que no ha anat acompanyada per un increment equivalent de la desocupació, fet que posa de manifest l’efecte esmorteïdor que estan tenint els ERTO sobre l’atur. Amb la finalització de l’estat d’alarma, però, és previsible que, si no es prenen mesures, el col·lectiu de persones afectades per ERTO de força major es vegin abocades a l’atur, amb el consegüent increment del mateix en els propers mesos.

Consulteu l’informe en línia aquí

Podreu trobar més visualitzacions de dades relacionades amb l’impacte de la covid-19 per municipis i comarques de Catalunya a les nostres xarxes Linkedin i Twitter

This Post Has 0 Comments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back To Top